Denemarken: EK Masters – Aarhus

aanmelden

Naar het Ceres Park Arena gereisd om me aan te melden voor het EK Masters, dit is het hoofdstadion. Daarna behoor je je ook aan te melden voor het onderdeel, in mijn geval speerwerpen. Bij deze aanmelding krijg je een bewijs mee, wat je behoord te tonen in de callroom op de wedstrijddag.

Daarna nog een aantal wedstrijden gekeken in het stadion. Op een andere dag ga ik naar de atletiekbaan waar ik de wedstrijd heb, zodat ik me kan oriënteren.

oriënteren 

Met de auto naar de atletiekbaan gereden waar ik de wedstrijd heb op 2 augustus. Onderweg begon het hevig te regenen en onweren. Heb daardoor maar kort de baan bezocht.

Daarna door gereden naar het Ceres Park. In tegenstelling tot de andere wedstrijden kan je je materiaal al ruim voor de wedstrijd laten controleren.

Later op de dag, omdat het weer een stuk was opgeklaard en de zon zelfs scheen, ben ik wederom langs Viby stadion gereden om de baan en omgeving goed te bekijken. Dit helpt op de wedstrijddag, zodat ik bijvoorbeeld weet waar de callroom is, maar ook dat je de mogelijkheden weet om in te werpen.

Naast de atletiekbaan zijn er ook werpvelden buiten de baan voor onder andere discus en kogelslingeren. Maar ook voetbalvelden, tennisbanen, etc.

warming up

wedstrijd

Vanuit de callroom naar de baan en daar konden we inwerpen. Tijdens het inwerpen schoot het in mijn hamstring, waardoor ik tijdens de wedstrijd door de pijn niet kon doen wat ik graag had gewild: een zo goed mogelijke afstand neerzetten met een zo hoog mogelijke positie. Na de finalepogingen uiteindelijk 6e geworden.

 

Foto’s zijn gemaakt door MrgrtTkkn.